sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Yukicon 2014

Heippa kaikki, Yukicon on nyt ohi ja pakko sanoa, että on todella hyvät jälkifiilikset conista, ei ole kamalaa coni-darraa ja ihan hyvissä ajoin päästiin kotiinkin, mutta nyt jotain pientä meidän reissustamme : 3


Lauantai:

Lauantaina heräiltiin siinä 06:30 aikoihin, jotta saisimme cossit viimeisteltyä, ja että ehtisimme ajoissa coniin.
Siitä sitten keskustaan ja bussilla Espooseen (matka kesti vain noin 30 minuuttia, kun asumme noin 10 minuutin päässä Helsingin keskustasta). Espoossa sitten pari pysäkkiä liian pitkälle, kun menimme eri bussilla kuin alunperin piti (myöhästyimme aikaisemmasta), joten siinä sitten eksyttiin ja lähdettiin tietty väärään suuntaan kävelemään, mutta onnekksi joku oikein ihana ohikulkija sitten neuvoi meidät oikeaan paikkaan.
  Conipaikalle päästyä menimme suoraan narikalle, ja juuri kun saimme takit Ritan kanssa pois tuli yksi näistä cosplay "agenteista" pyytämään meitä osallistumaan Hall cosplay-kisaan. Minä itse järkytyin kovasti, että minut pyydettiin mukaa kisaan, koska omasta mielestäni asuni oli jotain aivan järkyttävää. En olisi millään halunnut laittaa pukua aamulla päälle, kun niin paljon inhotti ajatus siitä, että minulla ei olisi housuja sekä se kuinka epäsiisti asuni on.
Cosseina oli siis Siesta 45 (Tutti), Siesta 556 (Rita) ja Siesta 410 (Brouk).

Meidän ihana pieni Umineko ryhmämme (kaappasimme tuon ylisöpön sakutaron photoshoottiin)
oikealta: Siesta 00 (Laura) Siesta 556 (Rita) Sakutaro (Random jonka sieppasimme) Bernkastel (Tytti) Siesta 45 (Tutti) Siesta 410 (Brouk)
Saatuamme tavarat narikkaan menimme pukuhuoneisiin laittamaan loputkin osat cosseista päälle. Pukuhuone oli ihan kiva, mutta se, että siellä ei ollut minkäänlaista cosplay ensiapupakkausta harmitti, kun Ritan koru tippui kiinnitysistä eikä liimaa tai mitään ollut käytettävissä (otamme aina coniin mukaan omankin pakkauksen, jossa lankoja, sakset, hakaneulat yms. mutta juuri se liima sitten jäi kotiin). Onnekksi ihana kanssacossaaja lainasi meille omaansa. <3
Vietettyämme 2 tuntia pukuhuoneissa (kiinnitimme korvia varmaan tunnin) pääsimmekin sitten ottamaan kisa kuvat, ja siinä vaiheessa alkoi pikkuhiljaa tajuamaan, että hei meidät pyydettiin kisaan mukaan ja samalla alkoi myös jännittää.

Siesta 45: Tutti kuvaaja: Santtu Pajukunta 
Jossain vaiheessa tajusimme, että emme ole syöneet mitään sitten perjantain ruoan jälkeen ja söimme (meidän ihanan äidin tekemät) eväsleivät. Ja sitten yleistä hengausta ja tuttujen kanssa puhelua sun muuta jännää.
Minä annoin kilttinä lapsena pockyni ihanalle Chirukalle, raukka ei ollut syönyt mitään aivan liian pitkään aikaan (sainpahan halailla ihanaa alpakkaa <3).


Siesta 556: Rita kuvaaja Santtu Pajukunta


  Sitten olikin jo aika mennä backstagelle. Bäkkärillä oli ihan mukavaa, mutta aika ahdasta eikä kaikille ollut istumapaikkoja (lattia on paras). Mammat olivat parhaita ja kanssakisaajat. Siellä sitten jännitettiin se pari tuntia lavalle menoa, ohan se ihanaa, kun kaikki tutisevat yhdessä jännityksestä ja tukevat toisiaan~
  Itse olin numerona 3, joten jouduin/pääsin lavalle toisena, ja voi herranjestas kuinka paljon jännitin siinä jonossa juuri ennen lavaa. Lavalla ei tarvinnut onneksi kuin vain poseerata (ja senkin onnistuin failaamaan) ja vastata pieneen kysymykseen. Ihmeellistä, mutta muistan jopa jotain siitä hetkestä kun olin lavalla, normaalisti lavalle astuttua kaikki vain pimenee, mutta nyt tajusin jopa että liikuin aivan järkyttävän tönkösti ja väkinäisesti, noh tässäpä sitä kokemusta tulee. Jos sitten joku päivä osaisin jopa liikkua lavalla sujuvasti.
  Tästä kisasta vielä sen verran, me ihmettelemme kovasti sitä miksi meidät kaikki (paitsi, Brouk joka sai cossin päälle myöhemmin) pyydettiin mukaan yksilöinä. Olisimme halunneet mennä ryhmänä, mutta se ei käynyt. Olihan se todella tyhmää, että kisassa on kolme melkien samanlaista asua, mutta me emme voineet asialle mitään. Ja aluksi tultiin pyytämään minua, jonka jälkeen pyydettiin samlla myös Ritaa ja sitten Laura jotenkin hassusti oli myös mukana kisassa.

Kuvan ottanut Kimi (niinkuin kaikki muut paitsi kuvauspalvelunkuvat)
Kisan jälkeen oli ihan hyvät fiilikset, söimme juustosämpylät ja sitten alkoikin AMV kisa, johon Rita sitten meni. Itsekkin olisin halunnut mennä sen katsomaan, mutta Brouk oli sitä mieltä, että en menisi ja en ollut ehtinyt hänen kanssaan olla melkein ollenkaan, joten päätin sitten skipata sen.
  Kisan jälkeen päätimme ottaa pientä photoshoottia Tytin kanssa. Sitten löysimme suloisen Sakutaron ja  pyysimme häntä mukaan shoottiin.

Shootti päätyi siihen että raukka jäi halihyökkäyksen kohteeksi c:

Kuvia tuli vain pari, koska kaikki olivat väsyneitä, joten päätimme sitten, että pidämme jossain vaiheessa uuden shootin, kunhan vähän korjailemme cosseja sekä saamme jousen propiksi~
  Iltabileisiin oli alkuksi tarkoitus mennä hetkeksi Broukin kanssa, kunhan olisimme vieneet ensin tavarat kämpille, mutta kun pääsimme kotiin Brouk ja Kimi lysähtivät hetkeksi sängylle ja mokomat päättivät nukahtaa alle viidessä minuutissa.

Sunnuntai:

Herätys siinä 07.30 aikoihin, meikit ja cossien viimeistelyt ja sitten lähdettiin matkaan.
 Meidän oli tarkoitus olla conipaikalla joskus 10.30 aikoihin, mutta me tapamme mukaisesti myöhästyimme aikataulusta ja olimma paikalla 10.55 aikaan ja siinä kiireessä sitten kipitimme "Cosplay teet sen väärin" paneeliin. Oli oikein kiva paneeli ja noh itsellä ei ole paljoa mitään sanottavaa paitsi, että kuulutukset häiritsivät turhan usein, jonka takia aika jäi vähäiseksi.
  Paneelin jälkeen meidän oli tarkoitus käydä katsomassa cosplay kisa, mutta emme saaneet lippuja, joten pyörimme ympäriiinsä hieman tylsistyneinä, kun kaikki tutut ja kaverit olivat katsomassa kyseistä kisaa.

Kuvan ottanut Brouk. Miksi oi miksi otsahiukset menevät hassusti ;___;

Päädyimme sitten ottamaan pari kuvaa cosseista jotka siis olivat:
Tutti: Sheryl Nome - Diamond crevasse (Macross Frontier) Rita: Haku Yowane - Camellia (Vocaloid) Brouk: Yui (Angel Beats)
  Siinä me sitten pyörimme ilman mitään tekemistä kunnes kisa loppui, ja pystyimme sentään jutustella ja olla sosiaalisia (hui kauhia me sosiaalisia).




Loppu päivä meni siis ihmisten kanssa jutellessa, siinä jossain vaiheessa päädyimme sitten jutustelemaan parin ihmisen kanssa ja pian meillä olikin siinä kaunis piiri : 'D
 Pienen jutustelun jälkeen menimme hakemaan tavarat ja lähdimme sitten kotia päin~

Haluan tässä kiittää kaikkia ihania ihmisiä jotka jaksoivat minun niin "mahtavaa" seuraani ja tekivät viikonlopusta todella mukavan, kiitän myös cosplaymammoja sekä kanssakisajia, jotka tsemppasivat bäkkärin puolella <333

//Edit//
Rita tuossa tätä lukiessa huomautti että käytän paljon sanaa ihana, olen pahoillani siitä mutta kaikki olivat vain ihan liian ihania <3
~Tutti

7 kommenttia:

  1. Ai kato teillä söpöliineilläkin on blogi! Laitoin heti seurantaan. :)

    Keskustelupiirit ovat parhaita! Massa vetää selvästi massaa puoleensa. ;D <3 Kiitos seurasta viikonloppuna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsos kun minäkin muistin seurailla viimein sinun blogisi : D

      Varsinkin jos massa on oikein mahtavaa niinkuin te, olit kyllä ihanaa seuraa~ <3

      Poista
  2. Teidän Siesta cossit oli kyllä niin hienoja! *^*
    Ja oli mukavaa päästä kunnolla juttelemaan sielä bäkkärin puolella ~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia <33
      Jooh vihdoinkin juteltiin oikeesti kunnolla aina vaan vähän moikkailtu jne. nyt päästiin oikeen asiaan~ :'D

      Poista
  3. Ääk, ihanat noi teijän cossit ;__; Toivottavasti teil oli hauskaa Yukissa c: Itsellä on nyt koko Uuden-Seelannin eteläsaari kierretty sillä välin. En malta odottaa, että päästään suunnittelemaan tämän vuoden cosseja ;) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiituksia, olihan meillä ihan hauskaa mutta jos sä olisit ollut paikalla olisi ollut niin paljon hauskempaa Qwq Toivottavasti siulla oli hauskaa siellä uudessa-Seelannissa ♥
      Tamperekupliita ja cosvisionia odotellessa~ ; 3

      Poista